Marc Pijpops

Alexandertechniek-leraar

Na een aantal jaren actief te zijn geweest als professioneel altviolist ben ik met Alexandertechniek in contact gekomen omdat ik op zoek was naar een meer natuurlijke manier van spelen. Door jarenlang te oefenen, zonder echt naar mijn lichaam te luisteren, had ik bepaalde spanningspatronen ontwikkeld die me op den duur beperkten in de vrijheid van mijn spel. AT heeft dit proces omgekeerd en helpt me iedere dag weer in het loslaten van die spanningen.

Wat is Alexandertechniek?

AT is een techniek die je helpt om je natuurlijke balans en coördinatie terug te vinden. Onbewuste spanningspatronen, die vaak gedurende langere periodes worden opgebouwd, kunnen deze balans verstoren. Het is een techniek die je helpt jezelf preciezer waar te nemen. Zo leer je onnodige (spier)spanningen te herkennen en los te laten. Hierdoor ga je niet allen efficiënter bewegen maar word je ook mentaal alerter.
AT helpt je tal van fysieke problemen te overwinnen en verbetert je sport- en muziekprestaties.
Verder vergroot AT je zelfkennis doordat je je bewuster wordt van hoe je dingen doet en wat je daarbij denkt. Je wordt geconfronteerd met je eigen automatismen maar ontdekt dat er ook andere manieren van denken en bewegen zijn. Door het groeiend besef van die keuzevrijheid leer je blokkades in denken en bewegen te doorbreken. Dit vermindert stress en geeft je meer rust en ontspanning.
Voor meer informatie kan je terecht op mijn website: www.atantwerpen.be.

Opleidingen

Werkervaring

Doelgroep

Klachten

Voordelen

Ik ben aangesloten bij AEFMAT (www.aefmat.be), de Belgische Vereniging voor Leraren van de F.M. Alexandertechniek.