ACT- Training ‘Voluit Leven’ voor groepen

 Acceptance & Commitment Therapie (ACT): Training ‘Voluit Leven’

Wat drijft je? Wat inspireert je? Wat is echt belangrijk voor jou? Waar blokkeer je? Hoe ga je om met zaken die je het gevoel geven dat je vastzit? Hoe kan je dit alles omzetten in waardevol handelen?

Tijdens deze ACT-training gaan we hier volop mee aan de slag. Dit doen we enerzijds aan de hand van oefeningen die je stimuleren om met meer rust en aanvaarding naar jezelf te kijken. Anderzijds door middelen aan te reiken die je concreet in actie doen komen en je helpen je doelen en dromen te verwezenlijken.

Het doel van ACT is een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijkertijd effectief om te gaan met de pijn en de stress die daarbij horen.

De belangrijkste boodschap van ACT is: accepteer wat je zelf niet kunt controleren en verbind je ertoe die acties te ondernemen die je leven verbeteren.

ACT helpt je om:

De effectiviteit van ACT is bewezen bij klachten als depressie, angst, obsessief- compulsieve klachten, stress/ burn-out, chronische pijn, verslaving, eetstoornissen en ander psychisch lijden. Tevens blijkt ACT een duurzame goede bijdrage te kunnen leveren aan het algemene welzijn van mensen.

Binnen ACT wordt gewerkt met zes kernprocessen die allen als doel hebben je psychologische flexibiliteit te bevorderen. Lees meer “Acceptatie & Commitment”

ACT is gebaseerd op een wetenschappelijk onderzochte behandelingsmethode voor psychische klachten, net als de Mindfulness Based Cognitive Therapy. Mindfulness is een integraal onderdeel van de ACT-training.

Praktisch

Deze cursus gaat door in Klooster Nieuwkerk Goirle, een prachtige locatie net over de grens in Nederland (op een 50-tal minuten rijden van Antwerpen). We ontmoeten elkaar op 3 zaterdagen, telkens van 10u tot 16u.  We werken met een groep van minimum 6 en maximum 16 personen.

Data reeks najaar 2019: 12/10 – 26/10 – 9/11

Locatie: Het Klooster 

Kosten: 495 €, inclusief lunch en lekkernijen tijdens de pauzes

Door wie: Moniek van Oss en Annelies Harvent

Info & inschrijvingen: Annelies via gsm: +32 468 32 94 87  of via mail: annelies@centrumoost.be

Indien u hulpverlener bent en ACT wil leren inzetten in het werken met cliënten, kan u een tweedaagse cursus ACT volgen op de Educatieve Academie: Kennismaking met ACT. Deze training wordt verzorgd door Annelies Harvent en Moniek Van Oss.