ACT Coachingstraject voor individuen

Acceptance & Commitment Therapie (ACT): Training ‘Voluit Leven’

Wat drijft je? Wat inspireert je? Wat is echt belangrijk voor jou? Waar blokkeer je? Hoe ga je om met zaken die je het gevoel geven dat je vastzit? Hoe kan je dit alles omzetten in waardevol handelen?

Tijdens deze ACT-training gaan we hier volop mee aan de slag. Dit doen we enerzijds aan de hand van oefeningen die je stimuleren om met meer rust en aanvaarding naar jezelf te kijken. Anderzijds door middelen aan te reiken die je concreet in actie doen komen en je helpen je doelen en dromen te verwezenlijken.

Het doel van ACT is een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijkertijd effectief om te gaan met de pijn en de stress die daarbij horen.

De belangrijkste boodschap van ACT is: accepteer wat je zelf niet kunt controleren en verbind je ertoe die acties te ondernemen die je leven verbeteren.

ACT helpt je om:

De effectiviteit van ACT is bewezen bij klachten als depressie, angst, obsessief- compulsieve klachten, stress/ burn-out, chronische pijn, verslaving, eetstoornissen en ander psychisch lijden. Tevens blijkt ACT een duurzame goede bijdrage te kunnen leveren aan het algemene welzijn van mensen.

ACT is gebaseerd op een wetenschappelijk onderzochte behandelingsmethode voor psychische klachten, net als de Mindfulness Based Cognitive Therapy. Mindfulness is een integraal onderdeel van de ACT-training.

Praktisch

Dit traject bestaat uit 8 sessies van telkens 1 uur, gespreid over 8 weken of meer. Na iedere sessie krijg je huiswerkopdrachten mee.

Locatie: Centrum Oost, Oostenstraat 26 te 2018 Antwerpen

Kosten: Om uit te zoeken of de ACT – reeks iets voor jou is, kan je een intake gesprek doen waarin we samen exploreren of dit traject bij jou past op dit moment in je leven. Een intakegesprek duurt van 45 min en kost 60 euro.

Als je besluit om het traject op te starten zijn er twee mogelijkheden:

Het cursusmateriaal (werkboek) kost 25,75 euro en wordt apart afgerekend tijdens de eerste sessie

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Door wie: Annelies Harvent

Info & inschrijvingen: Annelies via gsm: +32 468 32 94 87  of via mail: annelies@centrumoost.be. Je kan ook via deze link een afspraak maken in de digitale agenda.

Indien u hulpverlener bent en ACT wil leren inzetten in het werken met cliënten, kan u een tweedaagse cursus ACT volgen op de Educatieve Academie: Kennismaking met ACT. Deze training wordt verzorgd door Annelies Harvent en Moniek Van Oss.