Anja Vereecken

Individueel psychotherapeut voor (jong)volwassenen

Ik startte mijn loopbaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie en werkte nadien in een rehabilitatiecentrum. In 2004 kwam ik ‘professioneel thuis’ in een artistiek centrum voor psychisch kwetsbare volwassenen. Ik werk er nog steeds voltijds als coördinator met veel enthousiasme en overtuiging. Niet de ziekte of het probleem staat centraal, maar talenten, krachten en mogelijkheden. Geen therapie, maar kunst waarbij het proces of de weg er naartoe minstens even belangrijk is en een heilzaam effect kan hebben.

In de tussentijd schoolde ik me bij tot psychotherapeut en koos daarbij bewust voor systeemtherapie. Ook daar staat niet het probleem centraal, maar wel de persoon met al zijn verbindingen. De psyche als complexe en dynamische verstrengeling van voelen, denken en doen, en dit in constante verbinding met de mensen om ons heen. Geen pasklare antwoorden, maar samen op zoek gaan naar wat mee invloed heeft op de huidige klachten, wat wel of net niet werkt, zoeken ook naar nieuwe betekenissen en inzichten om klachten te laten afnemen of verdwijnen.

Daarnaast hebben ook de jaren die ik als therapeut in opleiding werkte in een team dat psychoanalytisch – psychodynamisch georiënteerd is ongetwijfeld mijn blik en werkwijze beïnvloed.

 Opleiding

 Werkervaring

 Doelgroep

(jong)volwassenen

 

Ik ben als erkend psychotherapeut aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (B.V.R.G.S.).