Annelies Harvent

Individueel- en relatietherapeut / Coach & Supervisor

Als trainer, coach en therapeut heb ik ervaring opgebouwd in de bedrijfswereld, de sociale sector en met particulieren. Dit beleef ik als een enorme verrijking en ik hoop hierin te kunnen blijven groeien.

In het bedrijfsleven gaf ik onder meer vormingen rond leiderschap, communicatievaardigheden, assertiviteit, weerstand tegen verandering en workshops rond podium présence.

In de sociale sector werkte ik met gezinnen van jongeren die in aanraking kwamen met het gerecht. Daarnaast begeleidde ik individuen en groepen in de drughulpverlening. Tenslotte was ik ook enige jaren actief als suïcidepreventiewerker in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Op dit moment ben ik voltijds bezig als coördinator van Centrum Oost in combinatie met het geven van begeleidingen (therapie, coaching, supervisie) en trainingen.

In deze jachtige tijden wordt onze veerkracht soms danig op de proef gesteld. Onze zoektocht naar een juist evenwicht tussen gezin, werk en vrije tijd loopt niet altijd van een leien dakje. In de hectiek van alle dag is het zo makkelijk onszelf voorbij te hollen. Als we niet opletten wordt stress chronisch, nemen we niet voldoende de tijd om moeilijke gebeurtenissen te verwerken en vergeten we soms ook gewoon te genieten van ons leven. Dit kan de connectie met onszelf en onze naasten op losse schroeven zetten. Als therapeut en coach draag ik graag mijn steentje bij tot de zoektocht naar een meer duurzame manier van leven. Aandacht voor de verbinding tussen lichaam en geest, tussen mens en natuur kan daarin relevant zijn. Vandaar ook mijn interesse voor combinatietherapie.

Als therapeut ben ik lid van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (V.V.T.I.V.) : www.vvtiv.be en van de European Association for Integrative Psychotherapy (E.A.I.P.): www.euroaip.eu

Als je meer wil weten over mijn achtergrond als therapeut in de Interactionele vormgeving, surf dan naar volgende website: www.educatieve-academie.be

Verder ben ik een erkend supervisor van de V.V.T.I.V.

Opleiding

Werkervaring

Doelgroep

Volwassenen: individuen, koppels en groepen. Begeleiding in het Frans en Engels mogelijk.

U kan bij mij ook terecht voor specifieke coachingstrajecten rond bepaalde thema’s: