Begeleide Meditatie

Meditatie 

“The importance of meditation is the act of sitting, because when you are sitting you stop doing and you start being.” Boeddha

Denkt u er al een tijdje aan om te mediteren en komt het er maar niet van? Mediteert u niet graag alleen? Dan is deze meditatiegroep misschien wel de oplossing voor u.

Stapje voor stapje bouwen we gewaarzijn en lichaamsbewustzijn op door samen te oefenen en te experimenteren.

Vipassana of inzichtsmeditatie wordt door velen beschouwd als meditatie in zijn meest pure vorm. Het is de meditatietechniek waarvan gezegd wordt dat het de Boeddha tot verlichting bracht. Het is een vorm waarbij we aandachtig en liefdevol kijken naar wat er in ons lichaam plaatsvindt en dit zonder oordeel en zonder er iets aan te willen/hoeven te veranderen. Samen kijken we naar wat er zich aandient in het hier en nu. Het is een oefenen in aandachtzaamheid.

Meer info over Vipassana-meditatie kan u hier vinden.

Voor wie?

Iedereen die nood heeft om even te ontsnappen aan de ratrace is zeer welkom. Werkdruk, gezinsdruk, burn-out, (over)vermoeidheid, stress, chronische ziekte, … het lijken allemaal straatjes zonder einde.

Het zijn vooral ook uitnodigingen om de reis naar binnen te beginnen.

Er is geen voorkennis vereist. Alle wijsheid zit al in jou.

Praktisch

U kan op eender welk moment instappen. Gelieve u wel even aan te melden via mail. Op die manier kunnen we alvast kennismaken en kunnen we uw verwachtingen bespreken.

Data: Telkens op maandagochtend van 9u tot 10u (Centrum Oost 2)

Kostprijs: 100€ voor een 10 beurtenkaart (5€ voor een kennismaking)

Door wie: Julie Kruijne

Info & inschrijvingen: Bij interesse gelieve in te schrijven via julie@centrumoost.be of bel  gerust even op voor meer info:  0485 /190 833