Bibiane Van Mierlo

Individueel- en groepstherapeut / Trainer & Consultant

Jarenlang werkte ik als psychotherapeute in onder meer gebieden die door oorlog en natuurgeweld zijn ontwricht. Het vermogen van mensen om het leven steeds opnieuw vorm en kleur te geven blijkt grenzeloos. De mentale schade die kan ontstaan na pijnlijke gebeurtenissen wordt namelijk niet zozeer veroorzaakt door deze gebeurtenissen zelf maar door de manier waarop het lichaam energie gevangen houdt.

Als therapeut pas ik een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie toe  die is gebaseerd op recent onderzoek in de neurobiologie. Het uiteindelijke doel is om spanning en stress die “ingesloten” zit in het lichaam stap voor stap te ontladen waardoor fysieke of mentale klachten worden opgelost of zelfs voorkomen. Bij mij in de praktijk wordt er gewerkt aan een gerichte bewustwording van lichaamssensaties, beelden en gewaarwordingen waarbij er weer energie vrijkomt om het leven richting en vorm te geven. Hier lees je meer over Somatic experiencing (SE). Hier lees je meer over Integral  Somatic Psychology (ISP).

Als trainer & consultant reis ik nog twee keer per jaar af naar landen die door armoede en conflicten worden geteisterd. In nauwe samenspraak met de mensen daar richten we ons op het herstel van vertrouwen, het verbeteren van onderlinge relaties en de ontwikkeling van cultureel toepasbare interventies voor gemeenschappen die zijn getraumatiseerd als gevolg van oorlog en geweld.

Opleiding

Werkervaring

Doelgroep

Volwassenen en jongeren: individuen en groepen.

Je kan bij mij ook terecht voor de workshop Veilig en Geweldloos Communiceren.