Ilse Lemahieu

Individueel therapeut

Loop je vast met iets in je leven en kom je er alleen niet meer uit? Dan kan therapie helpen om tot andere inzichten te komen. Als integratieve therapeut geloof ik sterk in de eigen krachten en competenties van mijn cliënten. Individuele therapie betekent voor mij een voortdurende zoektocht naar de juiste afstemming tussen de cliënt en therapeut om zo ruimte te maken voor eenieders persoonlijke levensverhaal en hulpvraag. Als therapeut in de Interactionele Vormgeving maak ik gebruik van diverse methoden uit verschillende therapeutische stromingen. Ik richt mij enkel op individuele therapie met volwassenen.

Als persoon ben ik gepassioneerd door het werken met mensen. In 1996 ben ik als master in de criminologie afgestudeerd. Na enige jaren ervaring in de sociale sector volgde ik nog een bijkomende vierjarige therapeutenopleiding in de Interactionele Vormgeving bij de Educatieve Academie. Vanuit een integratieve visie worden hierbij verschillende therapeutische stromingen samengebracht tot één model.

Ik werk al jaren in het ambulant centrum Geestelijke Gezondheidszorg Waas en Dender. Eerst ben ik er lange tijd actief geweest als alcohol-en drugpreventiewerker. De afgelopen jaren ben ik als individueel therapeut verbonden aan de volwassenwerking.

Daarnaast werk ik als zelfstandig therapeut in het Mercatorhuis, een groepspraktijk in Sint-Niklaas.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om mezelf regelmatig bij te scholen. De voorbije jaren volgde ik enkele kortdurende opleidingen en workshops rond uiteenlopende thema’s (mindfulness en trauma, oplossingsgericht werken, ACT, dialectische gedragstherapie, verwerking van mishandeling en misbruik, focussen…). Ook neem ik deel aan intervisies en supervisies met collega’s.

Als therapeut ben ik lid van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (V.V.T.I.V.) : www.vvtiv.be

Praktisch: Mijn consultaties gaan door op maandagnamiddag, maandagavond en vrijdagnamiddag in Centrum Oost. Je kan mij best bereiken per mail of via het inspreken van een voicemailbericht. Ik streef ernaar om binnen twee dagen te antwoorden. Afhankelijk van het ziekenfonds waarbij jij bent aangesloten, is een kleine terugbetaling mogelijk.

Opleiding

Werkervaring

Doelgroep

Volwassenen kunnen bij mij terecht voor individuele therapie.

Bij mij kan je ook specifiek terecht voor een individuele DGT-coaching (dialectische gedragstherapie).