Individuele therapie & counseling

Wanneer kan een begeleiding zinvol zijn?

Er zijn momenten in een mensenleven die erom vragen even stil te staan. Misschien ben jij je levensvreugde kwijtgeraakt, ergens onderweg. Of je blijft maar aanbotsen tegen dezelfde destructieve patronen. Mogelijk is er iets ingrijpends gebeurd dat om zorg en aandacht vraagt.

Wanneer we schijnbaar vast zitten in ons verhaal, in ons denken en ons voelen, dan kan therapie zinvol zijn om op een positieve manier beweging in de situatie te brengen.

In Centrum Oost hopen wij jou de ruimte te bieden die nodig is om dit waar te maken. Een plaats waar je jezelf (terug) kan vinden en waar je op adem kan komen als dat nodig is. Een oord waar niets moet, waar je kan zijn zoals je bent. Een veilige zone waar jouw eventuele verdriet, angst en boosheid een plek krijgen, net als jouw vreugde en verwondering. Onze therapeuten stemmen zich af op jou en je noden en bieden je graag een stukje ondersteuning op je weg.

Het verschil tussen psychotherapie en counseling ligt voornamelijk in het soort opleiding die de hulpverlener gevolgd heeft. Beide beogen wel hetzelfde doel, nl. om de cliënt te ondersteunen in zijn proces met betrekking tot de hulpvraag en samen op zoek te gaan naar positieve verandering in de situatie. Kijk gerust op de profielen van onze medewerkers om meer over hun achtergrond te weten te komen.

Voor counseling kan je terecht bij Serge Nijskens. Voor individuele therapie kan je terecht bij: