Manon Spiga

Individueel- en relatietherapeut/ Kindertherapeut

Als therapeut hecht ik veel belang aan deze drie sleutelwoorden: echtheid, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de cliënt centraal staat en vanuit zijn of haar levensverhaal, een traject met mij uitstippelt in een veilige, vertrouwde omgeving.

Het psychisch functioneren van de mens heeft me altijd al geïntrigeerd. Doorheen mijn opgroeien ontwikkelde ik onmiskenbaar een groot inlevingsvermogen en voeling met de mensheid. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht geschonken wordt aan het psychisch lijden en wil graag mijn steentje hieraan bijdragen. Ik herken me ook in de eigenschappen van HSP (hoogsensitiviteit).

Toen ik aan mijn hogeschoolcarrière als orthopedagoge begon, werd snel duidelijk dat ik zowel met kinderen als met jongeren en volwassenen wil werken. In de bijzondere jeugdzorg in MFC – Damerveld te Mechelen (Emmaus), werkte ik als aanspreekpunt voor jongeren. Momenteel werk ik ook als zelfstandige orthopedagoog en psychotherapeut (i.o.) in groepspraktijk Avanti.

Je kan bij mij ook terecht voor assertiviteitstrainingen. Vanuit mijn interesse voor mindfulness, geef ik ook dit graag door aan mensen die hiervoor openstaan.

Mijn werk als (oud)vrijwilliger bij de zelfmoordlijn is ook relevant. Ik wil suïcidaliteit bespreekbaar maken en mensen helpen bij het omgaan met zelfmoordgedachten, maar ook nabestaanden begeleiden bij het verlies van een naaste aan zelfdoding.

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (V.V.T.I.V.) : www.vvtiv.be

Opleiding

Werkervaring

Doelgroep

Kinderen – jongeren – volwassenen en koppels. Begeleiding ook mogelijk in het Frans, Engels en Italiaans.