Marianne De Pourcq

Individueel therapeut voor volwassenen en jongeren (16+)

Soms is het goed om even stil te staan
en naar de signalen van je lichaam te luisteren
voor je verder gaat.

Soms heb je ergens (nog) geen woorden voor,
en zijn er enkel emoties
die zachter worden door ze toe te laten.

En soms is er een woordenstroom,
of spreekt het allemaal voor zich,
en is het tijd om in actie te komen

Welkom. Ik ben Marianne. Op mijn 18 jaar koos ik voor Taal –en Letterkunde, 10 jaar later koos ik met heel mijn hart voor een opleiding in de Psychotherapie. En dat klopte.

Als therapeut in de Interactionele Vormgeving werk ik integratief. Dat wil zeggen dat we samen een manier van werken zoeken die aansluit bij wie je bent en bij wat je nodig hebt op dit moment. Werkt iets niet, dan doen we iets anders. Als er iets is wat aandacht vraagt, dan zoomen we daarop in. Maar ik hou ook steeds rekening met je levenscontext en met al je betekenisvolle relaties.

Mijn uitgangspunt is een rotsvast vertrouwen in je veerkracht en in je mogelijkheden om te groeien als mens.

Tijdens een eerste gesprek neem ik uitgebreid de tijd om je te leren kennen en naar je te luisteren, zonder oordeel. Ik vind het heel belangrijk dat je je veilig en begrepen voelt. Daar zal ik steeds met veel zorg over waken. Alleen zo kan er vertrouwen en beweging ontstaan.

Ik wil je graag een plek bieden waar je tot inzichten kan komen die deugd doen, waar je zin krijgt om met die inzichten te experimenteren, waar je je ervaringen kan meebrengen en waar je (terug) leert vertrouwen op jezelf. In dat proces ben jij steeds degene die het tempo aangeeft.

Op regelmatige basis volg ik supervisie, intervisie en blijf ik me bijscholen.

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV).

Afhankelijk van bij welke mutualiteit jij aangesloten bent, is gedeeltelijke terugbetaling mogelijk.

Opleiding

Werkervaring

Doelgroep

Jongeren (+16 jaar), adolescenten en volwassenen