Miriam De Rycke

Individueel therapeut / Koppeltherapeut rond kinderwens / Loopbaanbegeleider

Bij mij kun je terecht wanneer je op zoek bent naar vertrouwen bij levensvragen rond de kinderwens,  werkgeluk en voor traumaverwerking.

Wanneer je daar je eigen antwoord op vindt, krijg je meer vertrouwen in het leven.  

Je krijgt begeleiding vanuit het hart en met een daadkrachtige levenshouding. Ik ben nuchter, ik zie mogelijkheden, maar ik ben ook mild, heb geduld en begrip. Ik leef met je mee en denk met je mee.

Je wordt onvoorwaardelijk geaccepteerd, zonder oordeel. Met aandacht en empathie, in een veilige sfeer. Er wordt je niks opgedrongen. We zijn elkaars gelijke, tegen mij zeg je JIJ, niet u. Mijn rugzak is niet enkel gevuld met levenservaring maar ook met professionele expertise en opleidingsbagage.

Mijn manier van werken is veelzijdig en wordt afgestemd op wat bij jou past en wat voor jou werkt, op jouw tempo. Jij bepaalt dat mee. Er zijn verschillende manieren om met jouw thema aan de slag te gaan: gesprekken, workshops, contact- en lotgenotenavonden, vrouwencirkels, stiltewandelingen, krachtdagen, vorming.

Kinderwens

Mensen komen het beste tot hun recht wanneer ze rond de kinderwens kunnen kiezen voor wat het beste bij hen past. Vrij van belemmeringen of druk. Daar werk ik rond met jou. Jij kan het beste moederen of vaderen of leven zonder kinderen, wanneer je dat volgens jouw authentieke stijl kan doen en op jouw manier betekenisvol kan zijn.

Je krijgt meer vertrouwen wanneer je verlangen naar een kindje de gepaste aandacht krijgt, wanneer je ondersteuning krijgt bij het vaak niet-erkend verlies van ongewenste kinderloosheid.

Trauma

Het loont om stapje per stapje te blijven doorzetten. Niet opgeven en blijven doen of zijn. Hulp zoeken, jezelf omarmen, volharden ook al verlies je soms de moed en je verbinden met anderen. Trauma kan op subtiele manieren en op verschillende domeinen doorsijpelen in je leven en kan jaren later ineens terug zijn kop boven steken. Je voelt je misschien alleen en machteloos. Je bent erdoor verhard of klein geslagen.

Het is mogelijk om een voldoening gevend leven te leiden, weer vertrouwen te hebben in het leven en innerlijke rust te vinden. Maar … daarvoor moet je er niet alleen mee blijven zitten en mag je de tijd nemen die jij nodig hebt.

Ik heb ook aandacht voor trauma door seksueel geweld/misbruik. Je verhaal vertellen is niet vanzelfsprekend, maar het verwerkingsproces van dit trauma bewust en voorzichtig starten is een moedige stap naar herstel.

Werkgeluk

Werkgeluk gaat niet alleen over ‘Wie ben jij, wat zijn jouw kwaliteiten en wat doe jij graag?’ Het gaat ook over omgaan met uitdagingen op de werkvloer, over potentieel en belemmeringen, over overtuigingen, verlangens en bezorgdheden. Ik weet dat opgeruimde blokkades een voldoening gevende job kunnen opleveren, dat angst kan ingeruild worden voor vertrouwen, dat twijfels verdampen door durf.

Mensen schipperen vaak tussen verlangens en angsten. Hieruit ontstaan patronen. Ik help jou daar beweging in te brengen en zorg dat blokkades opgeheven geraken. Als psychotherapeut beschik ik over de nodige tools om dieper liggende thema’s aan te pakken. Dat geeft vaak de lang verwachte doorbraak bij loopbaanvragen. 

Opleidingen

    kinderwens

    trauma

    andere

Werkervaring

Doelgroep

Volwassenen: individuen en koppels
Jongvolwassen donorkinderen, adoptiekinderen, pleegkinderen, pluskinderen

Voldoe je aan de voorwaarden dan kan je loopbaanbegeleiding betalen met de loopbaancheques van de VDAB. Meer informatie hierover vind je op www.vdab.be/loopbaanbegeleiding. 

Loopbaanbegeleiding bied ik aan in samenwerking met 361°VDAB.

Loopbaanbegeleiding kent vaak een directe & praktische toepassing. Aan de hand van een breed gamma aan loopbaanbegeleidingsmethodieken en steeds op maat van jouw specifieke loopbaanvragen proberen we een antwoord te krijgen op vragen zoals:

vdab-logo-zonder-tekst-groter-2016-09-23_11-38-59 » Arco
361° Loopbaanbegeleiding - Loopbaanbegeleiding Brussel & Vlaanderen