Ikigai: 8 weken-Coachingstraject voor individuen

Wat is jouw ikigai?

De term ikigai dekt meerdere ladingen. Het betekent zoveel als ‘het leven’, dat wat waardevol is, dat wat voorrang heeft. Het staat ook voor schoonheid en gratie.

Het is de verzameling van alles wat richting en betekenis geeft aan je bestaan. Je kan het ook thuisbrengen onder de noemer ‘levensvreugde’. Als we ons erdoor laten inspireren wordt het onze drive.

Volgens de Japanse cultuur, is het vinden van je ikigai één van de meest eerbare en lonende dingen die je voor jezelf kan doen. Hierin ligt de sleutel tot een zinvol en vervullend leven.

Ken Mogi, auteur van verschillende boeken over Ikigai, stelt het zo in zijn boek ‘Awakening Your Ikigai. How the Japanese Wake Up to Joy and Purpose Every Day’:

Ikigai can be small moments: the morning air, a cup of coffee, a compliment. It can also be deep convictions: a fulfilling job, lasting friendships, balanced health. Whether big or small, your ikigai is the path to success and happiness in your own life.”

In dit traject laten we ons leiden door deze levensfilosofie en hebben we aandacht voor:

We stellen scherp wat voor jou echt telt en hoe je dit stap voor stap in je bestaan kan integreren en bestendigen. Dat kan via een groot, grensverleggend project zijn, maar evengoed doorheen kleine maar oh zo kostbare dingen… Zolang het maar in lijn is met je authentieke zelf. Eenmaal duidelijk wat het precies is dat jou vervulling brengt, gaan we er helemaal voor. Alles staat dan verder in het teken om dit helemaal waar te maken.

Daarbij maken we gebruik van:

In dit parcours reizen we door je toekomst om je dromen te verkennen. We blikken ook terug op je verleden om te ontdekken waar jij je ikigai reeds tegenkwam en leren deze als hulpbron aan te boren. Tenslotte landen we in het nu en komen te weten wat je nodig hebt en wat je te doen staat om datgene wat je vleugels geeft, te bereiken.

Hiervoor doen we beroep op je verbeelding, op ondersteuning van de coach en natuurlijk op je eigen hulpbronnen en innerlijke kracht.

We gaan voor speelsheid, maar ook voor vastberadenheid, standvastigheid en groei.

Laat je alvast inspireren door het artikel ‘De weg naar je Ikigai.

Praktisch

Dit traject bestaat uit 8 sessies van telkens 1 uur, gespreid over 8 weken of meer. Na iedere sessie krijg je huiswerkopdrachten mee.

Locatie: Centrum Oost, Oostenstraat 26 te 2018 Antwerpen of online via Whereby of via Teams

Kosten: Om uit te zoeken of de Ikigai-reeks iets voor jou is, kan je een intake gesprek doen waarin we samen exploreren of dit traject bij jou past op dit moment in je leven. Een intakegesprek duurt van 45 min en kost 60 euro.

Als je besluit om het traject op te starten zijn er twee mogelijkheden:

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Door wie: Annelies Harvent

Info & inschrijvingen: Annelies via gsm: +32 468 32 94 87  of via mail: annelies@centrumoost.be.

Je kan ook via deze link een afspraak maken via mijn agenda. Je kan kiezen voor online sessies of consultaties in de praktijk (we beschikken over grote ruimtes waar de regels van de social distancing maximaal gerespecteerd worden).

Dit coachingstraject kan je ook met een groeigroep volgen (online). Klik hier voor meer informatie.