Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie? 

Voetreflexologie is een manier om terug beweging te brengen in levensprocessen die omwille van stress en/of andere factoren zoals medische ingrepen, onevenwichten, voeding,… verstard zijn geraakt.

Ongeveer 7200 zenuwbanen eindigen in de voeten. Elk van deze zenuwbanen brengt informatie naar onze hersenen en deze informatie staat via onze hersenen en via het ruggenmerg in contact met alle organen in ons lichaam.

Het is niet zo dat ons lichaam enkel en alleen een mechanisch iets is dat je zou kunnen vergelijken met een auto waarvan je een onderdeel gewoon kan vervangen wanneer het stuk gaat. Ons lichaam is eerder te bestuderen als een tuin of een bos. Alle onderdelen staan in relatie tot elkaar en harmonie ontstaat door de juiste evenwichten te zoeken, keer op keer, tussen alle verschillende lagen van het ecosysteem. Zo  kan een stukje groen zich ontwikkelen tot een weelderige en inspirerende tuin en wordt  een hoopje bomen een gezond en vitaliserend bos.
Ook ons lichaam is een ecosysteem. Er vinden heel wat transformatieprocessen in plaats, die gevoelig zijn aan invloeden van buitenaf en aan omgevingsfactoren.

Een behandeling voetreflexologie zorgt ervoor dat de natuurlijke evenwichten zich kunnen herstellen (homeostase) dankzij de zachte maar diepgaande massagetechnieken op de specifieke voetreflexzones. ​Je voelt je na een sessie meer gegrond en aanwezig in je lijf. ​Zo kan je jouw voetafdruk bewuster zetten en kan ook jij een een verschil maken in deze wereld dankzij jouw eigenheid en talenten.

Voor voetreflexologie kan je terecht bij Julie Kruijne.