Workshop Veilig en Geweldloos Communiceren

Hoe communiceren we ? Waarom denken we vaak dat anderen ons niet begrijpen? En waarom is dat ook vaak zo? Wat horen anderen en wat willen we dat ze horen? Welke boodschap willen anderen overbrengen en horen wij die boodschap wel echt? Allemaal zaken die ervoor zorgen dat we in ons contact met anderen en met onszelf vastlopen. Met vaak ernstige gevolgen, niet alleen op onze relaties maar ook op onszelf.

In de workshop Veilig en Geweldloos Communiceren brengen we theorie in praktijk. Vanuit theoretische concepten (Rosenberg, Levine, Omer e.a.) leren we aan de hand van alledaagse voorbeelden en oefeningen hoe de bewustwording en het anders uiten van gevoelens, opinies en gedachten ervoor zorgt dat we weer verbinding kunnen maken met onszelf en met de wereld om ons heen (partners, collega’s, vrienden, familie).

Deze workshop richt zich niet alleen op een privé-context, maar is evenzeer gericht op toepassing in een professionele setting. Of we nu werken in zelfsturende teams, in het normale economische circuit (NEC), bij de overheid of in een vzw: met je leidinggevende(n) en je collega’s kunnen samenwerken is essentieel. Uit recent onderzoek blijkt dat de hoofdoorzaak voor ontevredenheid op het werk te maken heeft met communicatie. En ontevredenheid kan o.a. leiden tot stress, burn-out, enz.

Deze workshop wordt gegeven door Bibiane van Mierlo en Serge Nijskens.

Info, data najaar 2020 en inschrijvingen : Neem contact met Bibiane (bibiane@centrumoost.be) of Serge (serge@centrumoost.be)