Missie & visie

Centrum Oost hoopt een plek te zijn waar mensen op verhaal kunnen komen. Een veilige haven waar men even kan landen en thuiskomen bij zichzelf. De sfeer en inrichting van onze lokalen en de toewijding van onze medewerkers zijn daar helemaal op ingesteld. 

We leggen graag de focus op verbinding. Het is onze wens om mensen dichter bij zichzelf te brengen door ruimte te creëren om weer te connecteren met de eigen wijsheid. Wij gaan er van uit dat in elk van ons een kracht huist die ons doorheen de grootste stormen kan loodsen als dat nodig is. Verbinding maken met die innerlijke hulpbron is precies wat wij beogen d.m.v. therapie, coaching en gezondheidsbegeleiding. Daarnaast hebben wij in onze begeleidingen ook oog voor de verbinding met gezinsleden en andere sociale netwerken, om de hulpbronnen die daar aanwezig zijn te activeren.

In de hectiek van alle dag is het zo makkelijk onszelf voorbij te hollen. Als we niet opletten wordt stress chronisch, nemen we niet voldoende de tijd om moeilijke gebeurtenissen te verwerken en vergeten we soms ook gewoon te genieten van ons leven. Dit kan de connectie met onszelf en onze naasten op losse schroeven zetten.

De tijd nemen om af en toe stil te staan bij wat ons toevalt is een kostbaar goed. Door te overschouwen en door onze ervaringen te delen, leren we onze situatie vanuit andere perspectieven waar te nemen. Het stelt ons in staat bij te sturen en er te zijn voor onszelf en de ander wanneer we ons dreigen te verliezen in moeilijkere tijden. Bovendien is het een uitstekend tegengif voor de stress dat ons jachtig bestaan met zich meebrengt.

Als groepspraktijk dragen wij dan ook graag ons steentje bij tot de zoektocht naar een meer duurzame manier van leven. Aandacht voor de verbinding tussen lichaam en geest, tussen mens en natuur kan daarin relevant zijn. Vandaar ook ons aanbod van combinatietherapie en wandelcoaching. Daarnaast hebben wij ook een aanbod voor organisaties rond coaching en trainingen m.b.t. psychisch welbevinden.

Via onze workshops en coachingtrajecten willen we ook graag de ontmoeting tussen mensen bevorderen. Samenwerken aan een gemeenschappelijk doel werkt vaak inspirerend en kan helpen om de eigen situatie met een nieuwe, frisse blik te bekijken. Zo streven we ook naar verbinding in ruimere zin en vertrouwen we er op dat Centrum Oost ook de medemens dichter bij elkaar brengt. Op die manier hopen wij een zinvolle bijdrage te leveren tot de gemeenschap in onze buurt en onze stad.

Ben je jong of oud, een individu, een koppel of een gezin: wees welkom bij Centrum Oost!

Scroll naar top