Loopbaanbegeleiding, weer met plezier naar het werk

 

Tussen je laatste schooldag en de dag waarop je met pensioen gaat, ben je vele jaren aan het werk. Je leven evolueert intussen langs verschillende mijlpalen. Je gaat op jezelf wonen, je trouwt, soms word je weer single, je koopt een woonst, misschien start je met het stichten van een gezin of je kinderen gaan het huis uit, je wordt veertig of vijftig en je wilt verandering in je leven.

Bij deze levensfasen wil je wel eens je werksituatie evalueren. Past dit werk nog bij mijn leven vandaag?

Ondertussen ervaar je wat de verwachtingen van arbeidsmarkt en werkgever zijn of van het ondernemersleven. De lat ligt vaak hoog en je loopt aan tegen de druk. Doorheen de jaren leer je jezelf beter kennen op je werkplek. Het kan zijn dat voldoening voor jou in een ander soort werk of functie ligt. Daarnaast merk je ook dat je als mens evolueert. Waar je je aanvankelijk goed bij voelde in een werksituatie kan veranderen.

Vaak kiezen we pas voor loopbaanbegeleiding wanneer we denken dat we professioneel misschien iets anders willen doen. Nochtans is elke professional gebaat bij loopbaanbegeleiding gezien het traject van elke professional een betere en bijgevolg gelukkigere werknemer of ondernemer maakt. De begeleiding kan immers aangewend worden voor meerdere en uiteenlopende aspecten van werk.

Meer dan 10 redenen voor loopbaanbegeleiding


Stress 

Als je kampt met een hoge werkdruk waardoor je veel stress ervaart dan kan je met een loopbaancoach bekijken hoe je daarmee kan omgaan en zo een nakende burn-out vermijden. Vandaag verhoogt covid-19 vaak nog meer de werkstress.

Work-lifebalance
Met loopbaanbegeleiding kan je ook toewerken naar een betere work-lifebalance. Je staat misschien voor de uitdaging om je veeleisende job te combineren met kinderen of met andere engagementen die je opneemt in je privéleven of het vele thuiswerken met covid-19 begint je op te breken.

Stress door persoonlijke problemen
Zaken die in je privéleven spelen kunnen je net zo goed tackelen op de werkvloer, bijvoorbeeld wanneer je ernstig ziek wordt, middenin een moeilijke echtscheiding zit of met fertiliteitsproblemen te maken hebt. Het kan stressvol zijn om dat met je werk te combineren. Soms is het ook moeilijk om daarover op het werk passend te (kunnen) communiceren. Samen met een loopbaancoach kan je manieren vinden om toch weer met plezier te gaan werken.

Samenwerking en zelfkennis
Samenwerken met collega’s en leidinggevenden kan wel eens moeilijk verlopen. Dat doet de sfeer op de werkvloer geen goed en je welzijn schiet erbij in. Ook rond het omgaan met covid-19 ontstaan soms spanningen. Toch kan je zelf vaak meer doen dan je denkt om je weer tevreden te voelen. Mensen hebben kwaliteiten, valkuilen en gevoeligheden. Hoe je daarmee om kan gaan, ook met de gevoeligheden bij jezelf, kan je leren via loopbaanbegeleiding.

Leiding geven
Ook als leidinggevende kom je uitdagingen tegen. Hoe ga je om met dit leiderschap, hoe kijk je naar een promotiekans, hoe verwerk je eventueel een degradatie? Waar liggen je mogelijkheden? Het zijn aangelegenheden waarbij het kan helpen als een loopbaancoach met je meekijkt.

Wie ben ik? Wat kan ik?
Tijdens een jarenlange loopbaan is het goed om af en toe eens opnieuw stil te staan bij je kwaliteiten als werkende mens en hoe je deze meer kan of wil inzetten. Wanneer je daar meer zicht op hebt kom je dichter bij voldoening gevend werk. Het helpt je groeien op loopbaanvlak. Samen met een loopbaancoach kan je dat onderzoeken.

Juiste context
Iedereen heeft unieke talenten maar om deze te ontwikkelen en zodoende verder te groeien als persoon is het nodig te werken en/of te leven in de juiste context. Als jij tewerkgesteld bent in een omgeving waarin jou talent niet nodig is en/of niet herkend en erkend wordt dan blijft jouw potentieel onbenut. Aan de hand van een talententest kunnen we in beeld brengen in welke omgeving jij op je best kan functioneren.

Perfectionisme
Bij perfectionisme denken we vaak aan het perfect opgeruimde huis, taken tot in het detail afgewerkt, overal de puntjes op de ‘i’, … Maar het gaat veel verder dan dat. Merk jij dat je veel ja zegt, zelf weinig hulp vraagt en het liever zelf oplost, je het moeilijk vindt om feedback te geven, je conflicten vermijdt en controle tracht te behouden door lijstjes te maken dan is het mogelijk dat je meer perfectionistisch bent dan je in eerste instantie denkt. Samen brengen we jouw gedrag in kaart zodat we kunnen komen tot verandering.

Ik denk dat ik meer kan
Voel je je mis begrepen op het werk, heb je het gevoel vaak meerdere stappen voor te staan, ervaar je moeilijkheden om duidelijk en constructief te blijven communiceren, voel je je wel eens alleen, heb je het gevoel dat je principiëler en consequenter bent dan anderen, geraak je gemakkelijk overprikkeld, heb je zoveel interesses en plannen zodat je niet tot uitwerking en/ of afwerking komt, …. dan bestaat de kans dat je hoogbegaafd of hoog getalenteerd bent. In begeleiding bekijken we wat jij nodig hebt om je potentieel tot ontwikkeling te brengen.

(Geen) ouderschap en werk
Kinderen proberen krijgen, een zwangerschap, ouderschap of net geen ouderschap, gewenst of ongewenst kinderloos, … al deze zaken kunnen impact hebben op zingeving en op onze verhouding met werk. Het niet hebben van kinderen kan zingeving tot een grotere uitdaging maken. Hebben we wel kinderen dan is het vaak zoeken naar een nieuw evenwicht. Ook bij deze kwesties is een traject loopbaanbegeleiding mogelijk.

Waarvoor doe ik het?
Af en toe kan je ook je motieven voor je werk herevalueren. Welke waarden vind ik belangrijk in mijn werk? Wat zijn mijn drijfveren? Wat interesseert mij eigenlijk op vlak van werk?

Ik wil iets anders. Maar wat dan?
Zo kan je uiteindelijk uitkomen bij de kwestie: ik wil iets anders doen. Maar zoals je kan lezen is dat zeker niet de enige kwestie waarvoor je loopbaanbegeleiding kan inzetten. Bij de zoektocht wat ‘iets anders’ dan is, zijn zingevingsvragen belangrijk. Want je wil meer voldoening, plezier of uitdaging in je werk. Samen met een loopbaancoach zoek je uit waarin die zingeving voor jou ligt.
Misschien wil je wel veranderen van statuut, naar werknemer of zelfstandig ondernemer.

Waar liggen de mogelijkheden?
Eens je zicht hebt op jouw gewenste jobinvulling, wil je wellicht de arbeidsmarkt verkennen op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Of je hebt plannen als ondernemer. Ook bij die fase kan je tips en advies aanwenden van je loopbaancoach.

Wens je graag een afspraak om jouw loopbaanvraag samen te bekijken? Neem contact op met Leen Pyls of Miriam De Rycke, onze ervaren loopbaancoaches.

Loopbaanbegeleiding wordt in Centrum Oost aangeboden in samenwerking met DIASPOOR BV , met 361° & VDAB.

Voldoe je aan de voorwaarden dan kan je loopbaanbegeleiding betalen met de loopbaancheques van de VDAB.

Meer informatie hierover vind je op www.vdab.be/loopbaanbegeleiding.

 

Scroll naar top

Interesse in onze driemaandelijkse nieuwsbrief?